Αξιοθέατα Μάνης – Anaxo Resort2019-09-30T09:15:43+00:00

Η Μάνη των αντιθέσεων και της άγριας ομορφιάς, με τις βραχώδεις πλαγιές, τους πετρόχτιστους πύργους και τις καταγάλανες θάλασσες, αποτελεί μοναδικό προορισμό εξερεύνησης και χαλάρωσης.

Τα γραφικά ψαροχώρια και οι παραδοσιακοί οικισμοί όπως η Σαϊδώνα, η Μηλία και η Πηγή μαγεύουν τον επισκέπτη της Μάνης.Τα φαράγγια και τα σπήλαια εξαιρετικής ομορφιάς, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Σε μικρή σχετικά απόσταση από το ξενοδοχείο μπορείτε να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης καθώς και τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά.

Καρδαμύλη

Επισκεφθείτε την πετρόκτιστη Καρδαμύλη, περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια της, θαυμάστε τους Πύργους και τα Πυργόσπιτα της . Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη βυζαντινή εκκλησιά του Αγίου Σπυρίδωνα , και τους τάφους των Διόσκουρων που είναι λαξευμένοι επάνω στο βράχο .Όσοι βρεθείτε εκεί τον 15 Αύγουστο αξίζει να παρευρεθείτε στο παραδοσιακό πανηγύρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Στούπα

Η φυσική ομορφιά της Στούπας σε συνδυασμό με την ολόχρυση παραλία της Καλογριάς την καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.

Άγιος Νικόλαος ή Σελίνιτσα

Το γραφικό ψαροχώρι, που απέχει μόλις 1 χλμ από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Anaxo Resort αποτελεί πόλο έλξης για όλους εκείνους που αναζητούν την απλότητα και την ηρεμία. Γύρω από το γραφικό λιμανάκι, που σήμερα λειτουργεί ως ιχθυόσκαλα και αραξοβόλι για ψαροκάικα και ψαρόβαρκες, θα βρείτε ψαροταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια που θα σας προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στο σπήλαιο Καταφύγι

Κοντά στον Άγιο Νικόλαο στον δρόμο προς Τραχήλα βρίσκεται το σπήλαιο Καταφύγι. Τα όστρακα και τα οστά που βρέθηκαν μαρτυρούν ότι χρησιμοποιήθηκε για τόπος κατοικίας και λατρείας. Η εντυπωσιακή είσοδος με τις μεγάλες μαρμάρινες πλάκες κάποτε αποτελούσε την εκβολή ποταμού, ο οποίος περνούσε μέσα από αυτό διανοίγοντας μέσα σε μάρμαρο στοές και κανάλια.Όσο προχωράμε στο εσωτερικό απολαμβάνουμε μεγαλοπρεπή στολισμό με ωραιότατα συμπλέγματα σε οροφή, δάπεδο και τοίχου.

Στο σπήλαιο Βατσινίδη

Tο σπήλαιο Βατσινίδη, βρίσκεται κοντά στην παραλια Φονέα και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε μήκος σπήλαια στην Ελλάδα. Αποτελείται από δύο τεράστιους θαλάμους με λίμνες από θαλασσινό νερό. Ένας φεγγίτης στην οροφή διαχέει το φώς στο σπήλαιο, ενώ ανιχνεύονται και λιμναίες αποβάθρες!